Důležité informace před závodem

Trasa

Letošní dlouhá trasa je malinko kratší, než jste si zvykli z předchozích let, a to především z důvodu těžby v lokalitě, stále nám však zůstávají skvělé výjezdy, adrenalinové úseky, výjezd na Velkú Javorinu, která se nachází v úseku nejvyššího pásma ochrany přírody. Opět platí, že povolení se odvíjí od toho, v jakém stavu trať „předáme zpět“, co i do množství různých odpadků. Chtěli bychom Vás proto požádat, abyste každý obal od tyčinky či gelu, slupky od banánu atd. přivezli na nejbližší občerstvovačku, nebo do cíle.

Prezentace

Prezentovat se můžete už v pátek 13. 7. 2018 od 17.00 do 21.00 v prostorách Obecního úřadu Javorník. V sobotu pak prezentace na obecním úřadě pokračuje od 7.00 do 9.30 – zde se prezentují pouze závodníci na 25 a 55 km.

V pátek se mají možnost na obecním úřadě prezentovat i děti na všechny závody (tzn. 100m, 2 km, 3 km). V sobotu probíhá dětská prezentace (100m, 2km a 3 km) pouze na hřišti TJ Javorník na viditelně označeném místě od 8.00 do 9.30.

Nezapomeňte, že dítě, které nebude odprezentováno do tohoto času, nebude zapsáno do startovní listiny, a tudíž nebude moci závodit společně s ostatními. Všechny přihlášené děti (ať už přes internetový formulář, či při registraci v sobotu na hřišti) si musí vyzvednout startovní čísla – na místě registrace na hřišti TJ Javorník do 9:30.

Pokud budete u prezentace platit či doplácet startovné, mějte prosím přesnou částku (to platí i pro zahraniční účastníky při platbě v eurech).

Parkování

Na místech vyhrazených a označených pořadatelem. Pokud budete chtít parkovat na jiných místech v obci, vynechejte prosím chodníky, vjezdy do vrat a travnaté plochy, pamatujte i na místní obyvatele, kterých se závod netýká. 

Kategorie

V letošním roce pokračujeme mimo klasické kategorie i v kategorii Rodinných týmů, kdy tímto krokem chceme podpořit cyklistiku a především soudržnost rodiny. Bližší informace jsou uvedeny v propozicích závodu.

Umývání kol

Protože krásné počasí setrvává a závod se nachází v oblasti s extrémním nedostatkem vody a srážek, i pro letošní rok rušíme možnost umývání kol.

Program

Opět Vás chceme nalákat nejenom na samotný závod, ale i na pohodovou atmosféru, skvělé pití v podobě Velického piva, dobré jídlo po celý den, ale i v nočních hodinách, kdy letos nebudou chybět v podobě hudebního vystoupení oblíbení Anciáši.

Ke KARPATSKÉMU PEDÁLU neodmyslitelně patří děti, pro které je i letos přichystán tradiční Dětský závod na hřišti, letos pouze pro děti do 4 let. Ti starší od 5 do 10 let mohou startovat na trati 2 a 3 km, kdy budou závodit jako už ti velcí závodníci a jejich časy budou měřené čipy. Opět všechny děti na těchto třech tratích, budou mít startovné zdarma, bude pro každého z nich přichystána drobná odměna, diplom, medaile.

Odpoledne bude probíhat v duchu vyhlašování těch nejlepších, mimo jiné opět vyhlásíme i nějakou netradiční cenu…, ale i rozdělování cen v tombole těm ostatním, co zkusili své štěstí.

Ubytování

Možnost stanování v prostoru hřiště TJ Javorník, záchody, sprchy.